torsdag 11 december 2008

En alldeles egen läkare!

Tacka vet jag läkare som är lugna, informativa och tar sig tid med oss patienter och föräldrar.

För ett par år sedan började vi gå till en barnläkare i grannkommunen med barnen. Vi går fortfarande till vårdcentralen när det gäller vanliga "barnsjukdomar", men eftersom mina söner har allergier så har vi en privatläkare.

Den läkaren är så lugn och informativ. Han bokar långa tider så det finns mycket tid för samtal och absolut ingen stress.

Idag hade vi en tid med storkillen för uppföljning av hans astma och tur var väl det.
Självklart fick han titta på storkillens knä och röda strimma på benet. Den har bleknat lite så vi har deffinitivt fått rätt medicin, men informationen från gårdagens läkare var inte riktigt komplett.

Maken hade rätt från början, detta var en begynnande blodförgiftning. Bakterien höll på att vandra upp till lymfknutan i ljumsken, där hade kroppen flyttat över det till blodet. Och när bakterien väl är inne i blodet så är förloppet mycket snabbt. Så det var tur att vi fick antibiotikan i går.

Men det läkaren inte informerade om igår var att han måste ta det lugnt i några dagar. Så nu är båda innebandymatcherna i helgen inställda. Men han kan iallfall åka iväg till fjällen på söndag, det var viktigast för honom.

Andra bloggar om , , , ,

Inga kommentarer: