Förrätten bestod av en jordärtskocks-soppa med potatis. Det var första gången jag gjorde den soppan och det blev en hit direkt. Tyvärr hade jag endast gjort lite soppa så att alla fick endast en liten skål var, men alla ville ha mer. Jordärtskockorna och potatisen var självklart en del av det härliga innehållet i Värmdökassen.
Huvudrätten var en av silverpristagarna i Icas stora husmanskost-upprop. Fläskkarré i lergryta blev en superhit även den. Mört och fint blev köttet och såsen, som var baserad på äppeljuice och ingefära, var mycket smaskig. Till detta serverades potatismos. Alla åt med god aptit och det blev inte en smula kvar.
Bild lånad från Ica.se
Till efterrätt serverades en gammal favorit i familjen, chokladpudding med vispgrädde. Vissa har lite banan till och några (bla jag) har lite strössel till.
Men oj oj vad mätta vi var sen!
Andra bloggar om mat, recept, söndag,
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar