torsdag 24 april 2008

Underbara vännerNär jag bytte jobb från storstaden till skärgården förlorade jag även mycket vänner.

Hur mycket man än säger att man ska hålla kontakten med de gamla kollegorna så blir det inte av. Eftersom jag så sällan är inne i storstaden blir det inte det där spontana besöken.

Vi hade så mycket skoj på gamla jobbet. Fikarasterna och luncherna var fulla av skratt och även tårar ibland när någon hade det jobbigt. Jag saknar dem mycket.

Men detta har även inneburit att de vänner jag har utanför jobbet har fått en annan mening, jag värderar dem högre.

Jag har tre goa vänner som jag träffade via Aff* när vi alla väntade barn för fem år sedan. Att vi träffades, fikade och lyckades hålla kontakten är helt ofattbart. För dessa vänner skulle jag inte träffat om det inte vore för Aff. De är mina energigivare**!

Två andra goa vänner har jag sen mitt allra första jobb efter gymnasie- och au-pair tiden. På det jobbet var vi oerhört sammansvetsade allihopa. Chefen hade verkligen lyckats få ihop ett bra gäng. Så pass bra att det bildades flera par bland oss. Några är fortfarande tillsammans/gifta efter 12 år, däribland undertecknad. Men dessa två vänner jag pratar om bor på varsin sida om stan, en norr över och en söder över och sen lilla jag som bor österut. Detta gör att vi kanske inte träffas så ofta. Men det gör inget, för jag vet att de finns där!

Utöver dessa så har jag några till vänner som är mycket bra på att spontanfika hemma på gatan. Det är underbart!

Men jag saknar fortfarande en vän på mitt jobb. Den ventilen är viktig för mig eftersom iallfall jag spenderar mycket tid här. Men kollegorna jag har är snälla de med, men inga vänner.
*Aff är en mötesplats för vuxna på nätet med fokus på familjelivet. De har ett välbesökt forum där vi alla hamnade i samma snackgrupp.
**Som det stod på mjölkpaketen: "Känner du någon som du blir väldigt glad av att vara med? Som du mår extra bra av att träffa, bli pigg av och känner dig trygg med. Vissa människor har en speciell förmåga att ge kraft till andra och få dem att må bra."

1 kommentar:

Ullis sa...

lika glad tillbaka för dig!
pôss