onsdag 20 februari 2008

Men jag då...?

För snart två år sedan började min man fundera på om han skulle göra något annat än det jobb han hade då. Han hade varit på det jobbet i tre år och kände att han stod och stampade, kom ingen vart.
Eftersom han inte har någon utbildning efter gymnasiet så kände han att han hade två val - lärarhögskolan eller polishögskolan.

Eftersom det är så lång ansökningstid till polishögskolan så sökte han dit först. Men han gjorde det lite också för att han pratat om det så länge och många har sagt att han skulle passa som polis. Hans inställning var att han iallfall ska försöka så att han inte om tio år ångrar sig att han inte ens försökte.

Men ju längre det gick i processen, desto mer taggad och sugen blev han. Han började t.o.m. att köra enligt hastighetsbegränsningarna...

När han sen väl fick beskedet att han kom in var han snabb och lämnade in en ansökan om tjänsteledigt i två år och fick det.


Men nu till saken: Finns det ingen parallell uttagning för de blivande studentfruarna/polishustruna?
Det sätts en rackarns press på mig nu när han pluggar. (tack och lov bara två år mot lärarhögskolans 4½). För att inte prata om hur det kommer att bli när han börjar jobba...

Pengapressen nu när han pluggar är inte den värsta utan det är tiden som inte räcker till. Eftersom vi bor så långt från Solna så har han en och en halvtimmes resväg enkel väg. Detta gör att han åker strax innan sju på morgonen och är tillbaka vid strax efter sex.

Tack och lov har jag nära till jobbet, men det är ändå pressande att nästan alltid vara den som behöver hämta/lämna.

Vab-dagarna ska vi inte ens prata om just nu..det kommer i ett annat inlägg när jag orkar skriva om den stöttestenen!

Tillägg: Han stormtrivs på skolan och är supernöjd med sitt val av utbildning!

Inga kommentarer: